RuffWood är en liten familjekennel som drivs av Olga Isaksson & Daniel Granbom.

Vi och våra hundar bor i en by vid namn Töre, belägen i Kalix kommun i Norrbotten.

 

Hundar är vårt stora gemensamma intresse sedan många år tillbaka, och all vår fritid ägnar vi åt våra hundar och aktiviteter med hund i centrum. Hundar är inte bara vår hobby, de är vår livsstil. Intresse för avel har funnits länge, men det är inte förrän 2009 som vi tog det stora steget och registrerade kennel hos SKK/FCI. Vi båda har gått SKK’s uppfödarutbildning under 2008/2009 - vi är alltså diplomerade hunduppfödare. Även andra utbildningar och kurser med hund, hundavel och genetik som inriktning.

 

Olga är också ringsekreterare och certifierad utställningsarrangör (CUA) och jobbar aktivt med det. Hon har gått SBK’s ledarutbildningar (L1-L4) - första steget i hennes utbildning till allmänlydnadsinstruktrör, som för tillfället ligger på is. Olga är även utbildad ledare i eftersök på skadat klövvilt (inom Svenska Jaktförbundet). Hon har gått M1 och vidareutbildar sig till mentalfigurant inom SBK. Hon är aktiv inom SKK-organisationen i special- och rasklubben.

 

Våra hundar lever ett aktivt liv - vi tränar viltspår, lydnad, Weight Pull/Drag Weight och det blir även lite agility och sök. Hundutställning tycker vi är roligt och Olga är även handler och ställer ut ett flertal hundraser.

 

Vi har med andra ord erfarenhet av det mesta och vi strävar efter att bredda våra kunskaper och färdigheter genom att gå utbildningar, kurser och besöka föreläsningar samt kombinera dessa med praktisk erfarenhet. Vi vill helt enkelt hålla oss uppdaterade och även ha det som krävs för att bl.a. kunna hjälpa våra valpköpare på bästa möjliga sätt då livslångt support från oss följer självfallet med i varje valppaket :)

 

Vårt mål är att föda upp sunda, friska och vackra amstaffs - enligt vår tolkning av standarden, med framför allt för oss tilltalande mentalitet. Just nu är vi i startgroparna av vårt avelsarbete, vi har en klar vision av vad vi vill ha hos amstaffen och vi jobbar ständigt för att nå dit. Vi fokuserar på helheten istället för enstaka egenskaper enbart. Varje kull planeras långt i förväg och avelsdjuren väljs med största möjliga omsorg och hänsyn till deras fördelar och brister. Hos oss föds inga "komersiella" kullar - endast kombinationer som vi tror starkt på genomförs och vi sparar flera valpar ur varje kull som vi hoppas att kunna gå vidare med i vårt avelsarbete.

 

Vi har nära samarbete med några få kennlar i Sverige och utomlands vilket ger oss möjlighet att ha en bredare avelsbas och hjälper vår utvecklig som kennel.

 

 

Vår kennel är kontrollerad och godkänd av Svenska Kennelklubben!

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennel RUFFWOOD © 2009-2014 | Olga Isaksson & Daniel Granbom | info@ruffwood.se